PRP ”Vampyrbehandling”, Biofillers

Vad är PRP (Platelet Rich Plasma Therapy) och hur fungerar det.

PRP innebär att man extraherar blodplättar från patientens eget blod för att injicera i hudens problemområden, vilket gjort att behandlingen populärt ibland kallas för ”Vampire Facelift” och ”Dracula therpy”.

Innan proceduren tas en liten mängd blod från patienten och centrifugeras i en speciell maskin där röda blodceller separeras från blodplättplasman. Denna plasma, som är den komponent i  blodet som är mycket effektiv för att behandla t ex brännskador och andra skador i huden, aktiveras och injiceras i det valda området där den gör huden fylligare och reducerar fina linjer och rynkor. När blod plasman injiceras i huden så frigörs tillväxtfaktorer som stimulerar andra celler runt det injicerade området som fylls ut och ökar i volym. Blodplättplasman sänder ut signaler till andra celler i kroppen att rusa till det injicerade området.

En cell som stimuleras i denna process är fibroblastcellen som är den cell som skapar collagen som är det ämne som ger huden ett ungdomligt utseende. När vi åldras så produceras mindre och mindre collagen vilket medför rynkor och linjer i huden. Metoder som PRP som stimulerar collagen-produktionen kan motverka detta. En annan cell som stimuleras i processen är pre-adipocytcellen som kan omvandlas till en fettcell vilket är viktigt för att fylla ut linjer och ge kontur i ansiktet.

Vilka områden kan behandlas?

PRP kan användas i ansiktet, speciellt runt ögon, mun och näsa, handens baksida, på ärrvävnad och över hela kroppen, vanligen dekolletaget men även t ex på knän för att ge huden ett mer ungdomligt utseende.

Bio-fillers

Bio Filler är det senaste inom fillers, en helt naturlig produkt utan risk för allergiska reaktioner.
Materialet är din egen plasma, som tas från blod, i en säker process omvandlas plasman till Bio filler.
Bio Filler har samma egenskaper som syntetiska fillers och används för att släta ut tunna linjer, ansiktsveck och fylla läppar. Bio Filler kan användas även av gravida och ammande kvinnor

Microneedling med PRP

Denna behandling görs i stora delar på samma sätt som vanlig microneedling men man lägger till PRP i behandlingen. Både vitamincocktail och blodplättplasma används i nålningsbehandlingen vilket gör den ännu effektivare i att göra huden fylligare och reducerar fina linjer och rynkor. Läs mer under fliken Dermapen Microneedling för mer information om denna behandling. Om man önskar kan behandlingen avslutas med injektioner för att få mer effekt, utan extra kostnad. Microneedling behandlingen görs av Marina Apostolova, Certifierad Microneedling-specialist. Dr Vinny tar blod, separerar plasman samt att gör injektionerna.

 

Vinny

Om Dr Vinny

Har du frågor om själva behandlingen kan du kontakta Vinny på mail: holistichealth.sverige@gmail.com

Född i Australien nu boendes i Sverige och Lettland. Vinny är från grunden utbildad sjuksköterska och narkosläkare och har sedan dess vidareutbildat sig inom sjuk- och skönhetsvård samt akupunktur. Han har även en klinik i Lettland och han jobbar dessutom med hälsoprojekt inom EU, nu senast med alkohol- & drogmissbruk för tonåringar.

 

Utbildningar

1987, Sjuksköterska, St Bartholomew’s, London UK.
1995, Narkosläkare, University of Wales & Griffiths University, Wales & Brisbane, Australien.
1997, Anestesi och Intensivvård, University of Wales & Griffiths University, Wales & Brisbane, Australien.
2007, Akupunktur, Beijing International Acupuncture Training Center i Peking, Kina.
2013, Master i Folkhälsovetenskap, Mälardalens högskola.
2014 & 2015, Botox och Dermal Fillers, The Harley Street Clinic, London UK.                                                   2016 PRP/Dracula Therapy/Vampyrbehandling certification from London UK.

Behandlingar

Boka via
Boka direkt!